Chokolat Chip Muffins
Testade ännu ett muffinsrecept, skulle ha med mig fika till jobbet & båda sorterna blev väldigt populära. Och de blev väldigt förvånade när jag sa att de var glutenfria. Alla tyckte att de var väldigt saftiga! Funkade fint att frysa in också.
Också detta recept hittade jag på www.dagensmuffin.se

Till 6 stora muffins
2½ dl (150 g) glutenfri mjölmix, jag använde Semper Fin Mix
1½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk pofiber
½ dl flytande margarin (funkar att smälta vanligt margarin/smör också, låt bara svalna)
1 dl Milda Mini Mat 7% (eller annan grädde)
1 ägg
40 g mörk choklad, grovhackad (tog nog ännu mer, gillar choklad)
1. Sätt ugnen på 225*C.
2. Blanda de torra ingridienserna.
3. Rör ihop matfett, grädde & ägg. Sikta ner mjölmixblandningen & rör till en jämn smet. Blanda ner chokladhacket. Fyll formarna till 2/3.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de fått en fin guldbrun färg.
Också detta recept hittade jag på www.dagensmuffin.se

Till 6 stora muffins
2½ dl (150 g) glutenfri mjölmix, jag använde Semper Fin Mix
1½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk pofiber
½ dl flytande margarin (funkar att smälta vanligt margarin/smör också, låt bara svalna)
1 dl Milda Mini Mat 7% (eller annan grädde)
1 ägg
40 g mörk choklad, grovhackad (tog nog ännu mer, gillar choklad)
1. Sätt ugnen på 225*C.
2. Blanda de torra ingridienserna.
3. Rör ihop matfett, grädde & ägg. Sikta ner mjölmixblandningen & rör till en jämn smet. Blanda ner chokladhacket. Fyll formarna till 2/3.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de fått en fin guldbrun färg.
Stora Dumlemuffins
Fick dubbla receptet för att det skulle bli 12 stora muffins!
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 1/2 dl vatten
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
3 msk cacao
12 Dumlekolor
Smält smöret och blanda i vattnet.
Vispa ägg och socker.
Häll i de torra ingredienserna och rör, häll i vätskan.
Fyll stora formar till 2/3. Grädda strax under mitten i 10 minuter 180°C.
Peta och tryck försiktigt i en Dumlekola i varje muffin och grädda i ytterligare ca 10 -15 minuter.
Stoppa en Dumlekola längst upp på varje muffin som garnering direkt när de tas ur ugnen.
Hittat receptet på www.dagensmuffin.se
2 dl socker
75 g smör
1 1/2 dl vatten
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
3 msk cacao
12 Dumlekolor
Smält smöret och blanda i vattnet.
Vispa ägg och socker.
Häll i de torra ingredienserna och rör, häll i vätskan.
Fyll stora formar till 2/3. Grädda strax under mitten i 10 minuter 180°C.
Peta och tryck försiktigt i en Dumlekola i varje muffin och grädda i ytterligare ca 10 -15 minuter.
Stoppa en Dumlekola längst upp på varje muffin som garnering direkt när de tas ur ugnen.
Hittat receptet på www.dagensmuffin.se
Pappas bröd till bakmaskin
Runes grova bröd
3 msk linfrö
3 msk solroskärnor
3 msk ströbröd
½ msk fiberhusk
Valnötter + russin om man gillar det
1½ tsk torrjäst för söta degar
1½ dl Semper Grov Mix
3 dl Finax Grov Mjölmix
0,3 dl Mörk sirap
0,3 dl olja (gott med matolja, rapsolja, majsolja eller olivolja)
3 dl ljummet vatten (lite åt det varmare hållet, ca 50*)
Lägg först i de 4 första ingredienserna (+valnötter & russin om du vill). Häll torrjästen mitt på dessa, inte så för mycket nuddar kanterna på formen, då kan jästen dö. Lägg i resten i den ordning de står.
I våran bakmaskin från OBH Nordica (type 6544) är det program 1, normal, för ljust bröd. 750 gram, med medelmörk gräddningsyta. Tar 2 h 53 minuter.
Lycka till!